0 Items

Kako se riješiti celulita na nogama?

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2996″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Celulit – poznatiji kao najveći neprijatelj žena, za žene predstavlja gotovo neizbježan i sveprisutan estetski problem. Međutim, celulit nije samo to, već i važnije od toga – zdravstveni problem.

Celulit je zapravo potkožna nakupina masnog tkiva s karakterističnim izgledom tzv.„narančine kore”. Prilikom stvaranja celulita dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom radi čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva te posljedičnog nabiranja kože. Najčešće se pojavljuje na nadlakticama, trbuhu, stražnjici te donjim udovima.

Kako danas većina žena, a i muškaraca, živi prilično nezdravim životom (pod time mislimo i na nekvalitetnu prehranu, nedostatak tjelovježbe te stresniji način života), pojava celulita je sve češća kod žena iza puberteta, ali i muškaraca. Na pojavu celulita ne utječe samo način života, već i genetski faktori, metabolički, te hormonalni faktori (pretežno estrogeni, međutim i mnogo drugih hormona tipa adrenalin, inzulin, kortizol, hormoni štitnjače itd.).[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Nakon nabrajanja čimbenika koji potpomažu stvaranje celulita možda Vam se čini da je njegova pojava neizbježna. Međutim, to nije tako.

Počnimo od najzahtjevnijeg dijela – dijeta ili nazovimo ju pravilno – niskokalorična kvalitetna prehrana u kombinaciji sa redovnom tjelovježbom, ukratko promjena načina života. Alternativno, na tržištu postoje preparati kojima se može usporiti stvaranje celulita, a već nastali celulit otkloniti.

Anticelulitne kreme, pilinzi, ulja… kako znati koji preparat je najbolji? Ovisi o sastojcima koji se rabe za izradu navedenih proizvoda i djelovanju tih sastojaka na Vaš organzam.

Kofein – najpoznatiji protivnik celulita, je ksantanski alkaloid koji ima stimulativno i diuretičko djelovanje, odnosno poboljšava cirkulaciju. A kako celulit nastaje zbog slabe protočnosti krvi te nakupljanja masti, kofein je taj koji poboljšava protok krvi te na taj način dovodi krv u problematična područja i razbija masne nakupine, odnosno celulit.

Ulje bršljana bi se također moglo izdvojiti iznad ostalih eteričnih ulja po jačini svog učinka na otklanjanje celulita. Vitamin E koji je već odavno priznati antioksidans, sprječava oksidaciju masti i njihovo taloženje između ostaloga i na stijenke krvnih žila, a kožu štiti od štetnih utjecaja okoline.

Većinu žena vjerojatno zanima koja je najbolja krema protiv celulita? Po mogućnosti ona koja kombinira ove i još brojne druge sastojke (i koja se po mogućnosti za bolji učinak koristi uz adekvatnu prehranu i redovite vježbe protiv celulita).[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

0
    0
    Tvoja Košarica
    Tvoja košarica je praznaPovratak u trgovinu