0 Items

Prijelaz zime na proljeće idealno je vrijeme da učinimo detoksikaciju tijela. Preteška zimska hrana, premalo svježeg voća i povrća te toksini iz industrijski procesuirane hrane, oštećuju naše tijelo. Stoga mu priuštite predah i čišćenje prirodnim putem, a ono će vam višestuko vratiti osjećajem svježine i većeg elana.

Tradicionalno, maslačak se koristi za sve tegobe i bolesti organa za izlučivanje: jetre, žuči i bubrega. Kapi od maslačka imaju višestruki učinak na naše zdravlje:

Djeluje diuretski pa se koristi kod potrebe za pojačanim mokrenjem (infekcije urinarnog trakta, visoki krvni tkak). Potiče stvaranje i lučenje žuči pa se koristi kod probavnih smetnji, nedovoljnog lučenja žuči i manjka apetita. Potiče drenažu (čišćenje) jetre i žuči.

Izbacivanjem toksina povoljno djeluje kod alergija i problema s kožom (akne, psorijaza, ekcemi…). Koristi se kao dodatna terapija kod povišenog kolesterola, pretilosti i celulita. Zbog visokog udjela inulina, koji  smanjuje nivo šećera u krvi, maslačak se preporučuje dijabetičarima.

Kapi maslačka su prava riznica vitamina (B2, D, C ,A) i minerala (kalij, kalcij, magnezij, natrij, fosfor te željezo).

0
    0
    Tvoja Košarica
    Tvoja košarica je praznaPovratak u trgovinu