0 Items

Čajevi mogu biti odlični saveznici u gubitku kilograma. Čajevi imaju malu količinu kalorija, umanjuju osjećaj gladi i stvaraju osjećaj sitosti. Čajevi se često koriste za čiščenje organizma, izbacivanje viška vode iz tijela i za poticanje probave.

Zeleni čaj

Zeleni čaj dobiva se od biljke Camelia sinensis. Drugačijim načinom obrade i fermentacijom dobivaju se sušeni listići bogati enzimima i aktivnim sastojcima koji blagotvorno djeluju na zdravlje i omogućuju pravilno čišćenje organizma od štetnih tvari. Sadrži polifenole i alkaloide poput kofeina koji djeluju stimulirajuće i imaju povoljan učinak na ljudsko zdravlje.

Mate čaj

Biljka mate sadrži 11 vitamina i minerala te 15 aminokiselina. Teško je usporediti mate čaj e s bilo kojom drugom biljkom po nutricionističkoj vrijednosti. Mate sadrži skoro sve vitamine i minerale nužne za normalno funkcioniranje organizma, poput kalcija, magnezija, željeza, fosfoa, cinka, bakra, kalija, joda, vitamini B1, B2 i C. Napitak je žučkasto zelene boje, a sadrži kofein, teobromin, klorofil, eterično ulje i vanilin.

Žuti čaj

Žuti čaj poznat je po svojem utjecaju na smanjenje masnog tkiva, ubrzava metabolizam i pomaže u borbi protiv celulita. Ima manje kofeina od zelenog čaja, blagotvorno djeluje na cijeli organizam.

Kopriva

“Neće bolest u koprive”, kaže stara poslovica. Kopriva jača imunitet, popravlja krvnu sliku, ali i ten, sjaj kože i kose. Velike količine vitamina (osobito A, C, B2), mineralnih soli, biljnih hormona i enzima sekretina čini koprivu odličnom za proljetne i jesenske kure čišćenja. Njome se, zbog obilja željeza, otklanja stanje potištenosti i osjećaj umora, ali i pridonosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca što olakšava opskrbu tijela kisikom i otklanja slabokrvnost.

Oolong

Oolong čaj spada među najzdravije čajeve, jošse naziva i “ubojica masnoća” (pomaže u slučaju visokog kolesterola, mršavljenje bez dijeta, za ubrzati metabolizam). Po stupnju fermentacije nalazi se između zelenih i crnih čajeva. Količina teina (kofeina) je manja nego kod crnih čajeva, a viša nego kod zelenog čaja. Oolong čaj može biti zelenkaste ili smeđe boje ovisno o stupnju fermentacije (vrenja). Oolong čaj je također poznat kao crveni čaj. Dolazi od biljke Camellia sinensis, baš kao i većina drugih vrsta čajeva.

Bijeli čaj

Bijeli čaj je vrhunski antioksidant i jedna od najzdravijih vrsta čaja uopće. Pije se preventivno jer jača imunološki susta te djeluje blagotvorno na ljudski organizam. Brojne koristi konzumiranja bijelog čaja identične su kao I konzumiranja zelenog čaja. Za razliku od zelenog, bijeli čaj  ima blaži okus.

Fittessential čaj

Savršena kombinacija ružmarina, koprive, cvijeta lavande, đumbira, pu erh čaja, mate čaja, komorača, cimeta, korijena sladića, crnog papra i sjemena kardamona čine ovu čajnu mješavinu pravim pomagačem u borbi s masnim naslagama dok kopriva djeluje kao diuretik na nakupljen višak vode u tijelu.

0
    0
    Tvoja Košarica
    Tvoja košarica je praznaPovratak u trgovinu